VRT Symposium 2017

Het VRT-symposium is een jaarlijks terugkerende bijeenkomst, speciaal bestemd voor alle VRT geregistreerden en relaties uit het vakgebied.

Dit jaar heeft het symposium plaatsgevonden op donderdag 1 juni 2017 in het Hilton Royal Parc Hotel te Soestduinen en had als thema: 'waarneming'.

Twee sprekers lieten hun licht vanuit hun expertise op dit thema schijnen.

Neuropsycholoog professor Edward de Haan doet onderzoek naar het functioneren van het brein en zijn persoonlijke ambitie bestaat uit de ontwikkeling van een gedetailleerde beschrijving van het menselijke visuele brein. Tijdens zijn presentatie vertelde hij over verschillende aspecten van waarneming en ging hij in op vragen als: waarom zie ik de wereld zoals ik hem zie, zie ik de wereld zoals die objectief is, en ben ik mij bewust van de invloed van alle visuele prikkels die mijn observaties en gedrag beïnvloeden?

Matthew Schouten is expert op het gebied van misleiding, observatie, invloed en geheugen. Tijdens zijn workshop ging hij nader in op dat laatste: niets is zo belangrijk als geheugen. Alles wat we weten wordt er door bepaald. Werkgevers bombarderen ons met informatie en instructies. Klanten verwachten dat elke communicatie nauwkeurig wordt opgevolgd. Hoe brengen we orde in de chaos? Tijdens de workshop werden de taxateurs spelenderwijs ingewijd in de mnemotechniek (eng. mnemonics), een bewezen, praktische aanpak om informatie beter te onthouden; niet voor een paar dagen maar jarenlang. Nuttige tips, die de deelnemers zeker ‘bij’ gebleven zijn!

De presentaties van beide heren zijn voor de VRT taxateurs terug te vinden op het afgeschermde ledendeel van de website.

Na afloop van de presentaties hebben de taxateurs tijdens de afsluitende borrel bij kunnen praten over de middag, het vak en andere zaken. Via de 'meeting points', één voor elke sector, konden de aanwezige taxateurs hun sectorgenoten makkelijk vinden tussen de 240 aanwezigen.