VRT Symposium 2019

Het VRT-symposium is een jaarlijks terugkerende bijeenkomst, speciaal bestemd voor alle VRT geregistreerden en relaties uit het vakgebied.

Op 15 mei jl. heeft het jaarlijkse symposium plaatsgevonden in Congres- en sportcentrum Papendal te Arnhem.

Het thema van het symposium voor het 15-jarig bestaan van het VRT was Topsport! Als taxateur ben je onafhankelijk, objectief, heb je kennis van zaken en ben je rechtvaardig. Deze eigenschappen zijn van essentieel voor het vak en de praktijk botsen deze eigenschappen soms en/of loop je als taxateur tegen de grenzen op en is de uitoefening van het vak van taxateur te vergelijken met topsport!

Het symposium werd geopend met een energieke en humoristische lezing van Topscheidsrechter Bas Nijhuis. Bas Nijhuis gaf een levendig exposé over het vak van topscheidsrechter in de voetbalwereld en illustreerde zijn verhaal met videobeelden. Aan de hand van concrete voorvallen gaf hij aan hoe om te gaan met dilemma’s, waarbij hij zo nu en dan ook parallellen trok met ons vak.

Na de lezing werd onder leiding van Dick van de Broek Humphreij aan de hand van casussen in verschillende branches met de deelnemers gedebatteerd over lastige situaties in het vak en hoe daarmee om te gaan. Hoewel de discussie soms moeilijk om gang kwam, wist de discussieleider de zaal toch mee te slepen in de situaties en de dilemma’s waar wij allen voor kunnen staan toe te lichten.

Na afloop van deze enerverende middag werd er nagepraat tijdens de borrel en de barbecue. Tijdens de borrel werd door enkele taxateurs deelgenomen aan een mini-game Pitch en Putt hole dat voor veel hilariteit zorgden.

Met ca. 260 deelnemers kijken we terug op een geslaagd symposium.